Home > Expertises > Contracten

Over Contracten

Contracten worden op dagelijkse basis gesloten, zowel zakelijk als privé. Zelfs als u een mandarijn in de supermarkt koopt, sluit u met dit bedrijf een koopovereenkomst. Een lange lijst voorwaarden inclusief handtekening zijn, uiteraard, niet in alle gevallen vereist. Dat neemt niet weg dat bij belangrijke vormen van samenwerking en bij het uitoefenen van een bedrijf bepaalde voorwaarden van cruciaal belang zijn. Als u gaat samenwerken met een partner, is het zeer belangrijk om van tevoren duidelijkheid te scheppen. Vooraf goede afspraken maken, voorkomt onenigheid naderhand. En als u goederen in- of verkoopt, zijn algemene voorwaarden onmisbaar.

Wij begeleiden veel klanten die, al dan niet met een partner, een nieuwe markt betreden of de markt opgaan met een nieuw product. In veel gevallen wordt ook een nieuw verkoopkanaal aangeboord, bijvoorbeeld wanneer een franchise- of distributierelatie wordt gestart. Dat zijn belangrijke moment om te bekijken of de voorwaarden wel goed geregeld zijn.

Wij helpen graag bij het opstellen van uw contracten en algemene voorwaarden. Uiteraard kunnen wij ook de voorgestelde afspraken van uw samenwerkingspartner controleren.

Over wat voor contracten gaat het?

Natuurlijk is een opsomming van alle mogelijke contracten hier niet mogelijk. De mogelijkheden gaan veel verder dan een handjevol standaardbegrippen, en vaak is een overeenkomst niet eens onder één term te vatten. Enkele contracten, waarbij wij u in elk geval kunnen begeleiden, vindt u hieronder. Bel ons echter gerust als u een ander contract in gedachten heeft – dan denken wij met u mee.

Licentieovereenkomst

Een licentieovereenkomst is een contract tussen twee of meer partijen. Hierbij is één partij eigenaar van een bepaald recht (zoals een auteursrecht of merk), dat is verbonden aan een bepaald product. De overeenkomst is van toepassing wanneer het recht op het gebruik daarvan ook wordt verleend aan een andere partij.

Meer over licentieovereenkomsten

Distributieovereenkomst

De distributieovereenkomst is een overeenkomst tussen een leverancier en een distributeur. De distributeur koopt producten van de leverancier en verkoopt deze aan afnemers.

Meer over distributieovereenkomsten

Agentuurovereenkomst

De agentuurovereenkomst is een overeenkomst tussen een leverancier en een agent. De agent bemiddelt bij de totstandkoming van contracten tussen de leverancier en de klant, vaak in ruil voor een commissievergoeding.

Meer over agentuurovereenkomsten

Franchiseovereenkomst

Franchising is een vorm van samenwerking tussen twee ondernemingen, waarbij de franchisegever de franchisenemer (tegen een vergoeding) toestaat gebruik te maken van de franchiseformule.

Meer over franchiseovereenkomsten

Samenwerkingsovereenkomst

Een term als ‘samenwerkingsovereenkomst’ is niet onder te brengen in één definitie. Dat is ook niet zo gek; samenwerken kan immers op vele verschillende manieren.

Meer over samenwerkingsovereenkomsten

Webshopvoorwaarden

In de algemene voorwaarden legt u de wederzijdse rechten en verplichtingen tussen u en de koper vast. Hierbij kunt u denken aan de betaaltermijn, de levertijd, het herroepingsrecht, garantiebepalingen en hoe u omgaat met geschillen. Veel automatiseringsprojecten lopen niet zoals van te voren werd verwacht.

Meer over IT contracten

 

Eerste aanspreekpunt

a1daa090c0bc1739ac37f3d8bd90b7d7_f321

Onze andere specialisten

Nadiya Disveld

Advocaat
Stuur een e-mail
+31 76 530 00 50
+31 6 34 54 55 45

Amy Klomp

Advocaat
Stuur een e-mail
+31 76 530 00 50

Anne de Laat

Advocaat
Stuur een e-mail
+31 76 530 00 50

Lotte Sliedregt

Juridisch medewerker
Stuur een e-mail
+31 76 530 00 50

Anniek Schalekamp

Flexibele schil
Stuur een e-mail
+31 76 530 00 50
+31 6 51 33 63 15

Gerelateerde vlog