Home > Blog > Trump versus iTrump; wie heeft de langste adem?

Trump versus iTrump; wie heeft de langste adem?

Een app voor je iPhone waarmee je kunt leren trompet spelen met de naam iTrump, klinkt logisch toch? Donald Trump was een andere mening toebedeeld. Met de merken TRUMP in de hand gingen de advocaten van Trump de juridische strijd met de bedenker van de iTrump-app, Tom Scharfeld, aan.

Bekend merk
De advocaten van Trump stelden dat het merk TRUMP een bekend merk is en dat de naam iTrump het merk zou laten verwateren dan wel de reputatie van Trump zou aantasten. Daarnaast zou het gebruik van iTrump verwarring veroorzaken onder het publiek; het publiek zou kunnen denken dat Trump de uitgever is van de app, helemaal nu Trump ook zelf apps uitgeeft.

Oordeel rechter
Al in 2013 kreeg Scharfeld gelijk van de rechter, maar Trump nam daar geen genoegen mee. Nu in 2017 heeft Scharfeld het definitieve oordeel gekregen; hij mag de naam iTrump blijven gebruiken. En waarom? Het woord ‘trump’ zou al sinds de bijbel als synoniem voor trompet worden gebruikt. Daarnaast staat het merk TRUMP niet ingeschreven voor muziek en/of educatie, waardoor Trump daarop geen aanspraak kan maken.

Kortom: niet ieder bekend persoon, ook de president niet, kunnen rechten claimen op alles wat los en vast zit.